Vi besöker Galleri K

 
Betina berättar: "Efter tiotiden gick vi tlll Galleri K. Det ligger vid teatern. Mitt därinne stod ett bord dukat med fika. Först fick vi titta på konst som elever har gjort. Där bland alla konstverk hängde våra fåglar som vi gjorde i fyran."
 
 
Julia berättar: " Vi samlades och gick tillsammans ner till Galleri K. Där hälsade Gunnar oss välkomna och visade oss lite runt. Vi fick se vad vi hade gjort och vad andra skolor hade gjort. Det var intressant. Jag tycker det var coola saker för det var annorlunda.
Sen fikade vi på bullar, kakor och saft. Det var jättegott. Efter fikat fick vi gå runt och titta. Jag tycker det har varit kul att se det vi gjort. Vi hade gjort fåglar med hjälp av Gunnar och Berit."
Här studerar vi alla fåglar som vi och andra fyror gjorde och på bildskärmen går bildspelet som Rosie gjorde på just vår klass, när vi tecknade fåglarna förra våren. :)
 
Gunnar demonstrerar en "mattemanick".
 Lek med geometri.
 
  
 
 
 
 
 Vackra och roliga tavlor i Konstfrämjandets utställning.
 
http://www.konstframjandet-vastmanland.se/
 
 
 

Roliga timmen

I fredags hade vi en rolig timme i slutet av dagen. Mino, Alexandra och Ellen har på fritiden och på raster övat på en dans som de ville visa upp för klassen. Det blev succé!
 

Dalahästar

Vi läser om Dalarna och fick i uppdrag att måla egna dalahästar i både traditionell stil och nytänk. Så här blev resultatet:Rosie visade en film om hur tillverkningen går till i Nusnäs och vi googlade fram bilder på datorn för att inspireras. Dalahästar ör en gammal tradition från Dalarna och en symbol för landskapet. Numera har dalahästarna även blivit en Sverigesymbol.
 
 
Rosie, Mino, Johan och Alina

Vi använde tuschpennor och färgpennor och fick mallar med förtryckta mönster för den traditionella och en vit för den egna varianten. 
 
Linnéa

Johan
Filip

Betina
Alina

Jonas och Thilda
Ellen

Nathalies häst får en svans!

Tema vikt i matte

I matten lär vi oss att jämföra och använda enheterna kilogram, hektogram och gram samt att växla mellan dessa enheter. 
Här väger vi tejprullehållaren. Man får prova sig fram.


Den är tung och väger mer än ett kg.

Äntligen snö!

Glada barn på rast. Och det går att spela fotboll i snö också!


Tjoho!
Tove och Betina på bushumör
Ellen, Alexandra och MinoVi spelar upp engelskadialoger

Veckans engelskaläxa handlar om att shoppa kläder. Här har vi tränat på egna dialoger som handlar om shopping. Både lärorikt och kul!
 
 

RSS 2.0