Johannisbergsdagen och besök hos Rosie

Idag var alla femmor, sjuor och nior på Johannisberg och spelade fotboll, frisbee och brännboll. Vi fick god pastasallad men vi hade även med oss matsäck. Efter alla matcher gick vi hem till Rosie.  Här är en liten film om dagen: 
 

Fryxjoggen

Förra fredagen deltog vi i Fryxjoggen, skolans egen löpartävling, som utgick från Djäkneberget och gick längs Svartån. Alina hade en skadad fot och fick därför vara fotograf och reporter under förmiddagen. Här har hon gjort en liten film åt oss:
 

Träning inför vårkonsert

Vi är i konserthuset och repeterar inför kvällens vårkonserter med Alice Tegner-tema.Vi testar några programmeringsappar

Vi har laddat ner apparna Kodable, Cargo-Bot och RoboLogicLE. Man får fundera över vilka kommandon man ska göra och vilka som är smartast och snabbast.
Bibeläventyret

 
Vi har lärt oss om Gamla Testamentet i Bibeln tillsammans med pastor Tommy Log. Han har genom rim, ramsor, upprepning och rörelser lärt oss träna minnet, gett oss en kort sammanfattning om Bibelns berättelser och hur de hänger samman med den kultur vi lever i. Gamla Testamentets böcker ligger till grund för de tre världsreligionerna; judendom, islam och kristendomen.
Några förmågor i religionskunskap enligt Lgr 11: 
Analysera kristendomen, andra religioner och livsåskådningar samt olika tolkningar och bruk inom dessa, analysera hur religioner påverkar samhället, söka information om religioner och värdera källornas relevans och trovärdighet.
http://vuxen.bibelaventyret.se/
Vi dramatiserar hur Moses fick röda havet att dela sig.
Faraos soldater drunknade!

Vad gömmer den här boken i Bibeln tro?Så här tyckte vi: Det var jättekul, roligare än att läsa i en bok. Man lärde sig mycket. Tommy gjorde det på ett roligt sätt. Han gjorde coola trolleritrix och berättade med inlevelse så att man fastnade i berättelsen och ville höra mer.

Några färdiga slöjdalster

Så här fina blev våra tavlor och pennskrin som vi gjort i trä- och syslöjd.Lukt och smak

Nu är vårt NO-tema Människokroppen och här jobbar vi med två av våra sinnen, lukt och smak. Rosie har dukat upp de fyra grundsmakerna, sött, surt, salt och beskt. Vi smakar för att se var på tungan smaken känns tydligast. Luktsinnet hjälper till när vi tycker att t ex mat smakar bra. Om man blundar och håller för näsan är det inte lika stor skillnad på potatisbitar och äppelbitar som annars. 
 
Ebba "matar" Thilda med potatis. Usch!
Klara får prova äpple och rå potatis.
Alexander testar.
Surt med citron!
Jonas, Alexander, Dina, Emil och Nathalie testar smaker.
 
Hu så surt!
 
Kanel? Ingefära? Curry? Vad kan det vara?
Citronsyran blev populär. 
Sött är gott, tycker Betina.
 
Gabi testar citronsyra.
Benjamin fortsätter jobba med arbetsschemat och läser intressanta saker i Säg mu....
Julia antecknar hur testerna gick.
Anna läser om leder.
 
 
 

RSS 2.0