Kung Markatta

Igår var klassen på Västmanlands teater och såg:
 
Så här kunde man läsa på programinformationen:
Kinesisk vandringssägen blir västerländsk teater. Kung Markatta kör igenom Sverige i sin Ford Mustang. Han möter MC-mannen, Hanna och Nasse, som egentligen heter Mats. Han äter upp sina småapors mat och slåss med räkor. Han är mästare i Kung Fu och händerna är snabba som elvispar. Räkorna har inte en chans. Kung Markatta är byggd på Färden till Västern, kinesernas motsvarighet till Tusen och en natt. En vandringssägen som brukar räknas till ett av kinesernas viktigaste litterära verk. Föreställningen är en scenisk roadmovie, en modern verson av den kinesiska vandringssägnen.
 Här har vi samlats utanför teatern!
 Förväntan i foajén.
Natalie: Vi gick till teatern. Den började kl. 12.00. Den handlade om en tjej som hette Hanna och hon träffade en tjej/apa som hette Markatta som blev tillfångatagen av Hannas bror. Men hon kom loss genom att lura Hanna att det finns en sannings-suttra i Kina. På vägen träffade dom på jättemånga personer.
Ellen berättar: Tre personer, Hanna, Nasse och Kung Markatta ska åka till Kina för att hitta sanningssutran. Det började med att Kung Markatta ljög för Hanna.
Thilda: Den började bra, men det blev långtråkigt. Efter pausen så blev den jättebra! Det var spännande i slutet och det var bra skådespelare. Jag skulle vilja se den igen.
Tove: Teatern var bra och passar vem som helst. Ibland kan den vara lite långtråkig.
 
MIno berättar: I pausen fick vi riskakor doppade i choklad. De var jättegoda, så jag tog en till! (man fick)
Olle och Ludvig tyckte att föreställningen var bra men lite för lång, Betina: I andra akten kom danselever från 5 def som skulle föreställa hemlösa barn.
Filip: Jag tycker att den var jättebra för att den var rolig och spännande. Jag skulle ge den 5 av 5.
Johan: En kille från en annan skola "käftade upp sig" och pratade ganska mycket under teatern. Snacka om att de inte var teatervana. Efter pausen blev teatern mycket mer spännande och vi gick hem belåtna.
Rosie: Stolt fröken över klassen som skötte sig utmärkt under hela teaterbesöket och vi tyckte alla att det var kul att få se de duktiga eleverna från Fryx 5 def som var med i föreställningen.

Kommentarer
Postat av: Betina

Det var jättekul !!!😄

2013-11-29 @ 15:35:26
Postat av: Alexandra

riskakorna var goda! :D

2013-11-30 @ 09:24:31
Postat av: Ebba

De verkar haft super kul synd att jag var sjuk!

2013-12-01 @ 08:17:54
Postat av: Emil

Det bra och jag gillade mest när dom skulle slås i slutet

2013-12-02 @ 18:17:49
Postat av: linnea

det var bäst i slutet

2013-12-03 @ 16:49:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0